Дата публікації:
09 листопада 2021
Кількість переглядів:
242
Поділитися:

На честь свята 9 листопада викладачі кафедри ГФ СумДУ та здобувачі освіти (Олена Назаренко разом з групою ПР-91/1, Анна Зінченко, Антоніна ПрокопенкоІрина Ущаповська з групою ПР-12/2 та інші) написали радіодиктант національної єдності. Текст прочитав український письменник Юрій Андрухович.

Всеукраїнський диктант єдності пишуть щорічно. Дату обрано не просто так: 9 листопада в Україні відзначається важливе національне свято, вперше встановлене 1997 року – День української писемності та мови.

Цьогоріч диктант проходив в умовах “червоної зони”, але це не стало на заваді у прояві ніжних почуттів до рідної мови. Дехто писав диктант в стінах університету з дотриманням карантинних норм, інші ж приєднувалися онлайн.

«Я переконана, що написання радіодиктанту – це чудова нагода не тільки перевірити знання своєї рідної мови, а й відчути себе частиною єдності та традицій своєї країни, набути нові знання та досвід. Щодо складності тексту, було не дуже складно, однак я почула декілька нових слів для мене. Крім того, текст читали доволі швидко, інколи доводилося робити пропуски, а потім дописувати слова», – поділилася враженнями студентка групи ПР-91/1 Юлія Гузенко.

Тож нехай радіодиктант об'єднає всіх нас, адже, як сказав посол ЄС в Україні, “мова – це вікно до серця людей”.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua