Дата публікації:
26 квітня 2024
Кількість переглядів:
48
Поділитися:

25 квітня 2024 року на факультеті ІФСК відбулася ХІ Всеукраїнська наукова конференція студентів, аспірантів та викладачів «Соціально-гуманітарні аспекти розвитку сучасного суспільства». Доповіді представили студенти, магістранти, аспіранти й викладачі Сумського державного університету, а також гості з інших закладів вищої освіти.

Підготували доповіді й іноземні студенти з країн Африки. Зокрема, доповідь студентки Ідрісі пов’язана з порівняльним дослідженням життєвих цінностей та ідеалів в Україні та Західній Європі. Вона наголосила на традиціях, які відіграють важливу роль у збереженні духовних цінностей кожного народу.

Зацікавили своїми доповідями й студентки кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ірина Кубишко та Анастасія Карпук. Тематика їх досліджень пов’язана з питаннями дезадаптивної мрійливості у студентів та гендерної рівності.

Представили результати своїх досліджень й студенти інших спеціальностей. Так, студентка спеціальності «Філологія» Вікторія Внучкова простежила етимологію іншомовних фразеологічних одиниць.  На прикладах англомовних текстів доповідачка показала, як фразеологізми співвідносяться в першу чергу з певним народом, його характером і сприйняттям навколишньої дійсності. З огляду на те, що в роботі конференції брали участь й іноземні студенти, ця проблематика розширює коло подальших мовознавчих студій у міжкультурному спілкуванні, забезпечує якісний підхід в аналізі мови творів народів світу.

Викликали науковий інтерес доповіді викладачів кафедр. Зокрема,  доцентка, завідувачка кафедри германської філології Світлана Баранова у доповіді «Теоретична та контрастивна граматика в галузі філології» наголосила на особливостях мінливості англійської мови не тільки в лексичному фонді, але й у граматичній парадигмі. Людмила Гнаповська, доцентка кафедри іноземних мов  та лінгводидактики, у доповіді «Власні назви: погляд на історію та сьогоднішні перспективи» акцентувала увагу на власних назвах, які відображають культурні та духовні цінності народу, що викликало неабияке зацікавлення в учасників конференції. Цікавими були доповіді й інших учасників конференції.

Сподіваємося, що для наших доповідачів участь в конференції – це можливість пізнати нове з актуальних питань історії, культури, філології, філософії, психології, соціальних комунікацій, політології, а також безпекових питань на регіональному та національному рівнях.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua