Дата публікації:
29 березня 2023
Кількість переглядів:
137
Поділитися:

Студентка спеціальності "Філологія" СумДУ Катерина Колодяжна під керівництвом старшого викладача кафедри ГФ Оксани Бровкіної завоювала друге місце на Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів ім. Віталія Кейса.

Всеукраїнський шекспірівський конкурс – щорічний захід, який проводиться з метою популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення філологічно обдарованої молоді, стимулювання науково-дослідницької й творчої активності студентів. Традиційно захід проходить на базі Запорізького національного університету за сприяння МОН. Цьогоріч конкурс зібрав більше 60 учасників із 20 закладів вищої освіти України.

Як розповіла Катерина Колодяжна, готуючи свій креативний проєкт, вона немов зазирнула за лаштунки власної свідомості:

– Кардинально інше застосування моїх перекладацьких та письменницьких навичок допомогло мені крихта за крихтою зібрати власний стиль та погляд на художній переклад! Подібний конкурс – немов величезний плацдарм для втілення будь-яких творчих або дослідницьких ідей. Кожному, чиє серце тьохкає від прочитання творів видатного драматурга, раджу обов'язково долучитися!

Студентка створила колоду карт Таро, у якій кожному аркану відповідає певний твір Вільяма Шекспіра, та наповнила карти авторськими перекладами уривків із цих творів.

У фінал конкурсу вийшли ще три майбутні філологині Альона Ніколенко, Діана Перерва та Каріна Чорнобук. Дослідницькі проєкти наших студенток журі конкурсу оцінило дуже високо, про що свідчать отримані в першому турі бали.

Кафедра германської філології вітає Катерину Колодяжну із заслуженою перемогою та бажає їй і всім учасницям конкурсу не зупинятися на досягнутому, а впевнено крокувати вперед до нових вершин!

Більше інформації за посиланням.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua