Дата публікації:
28 листопада 2022
Кількість переглядів:
397
Поділитися:

На базі Сумського державного університету було проведено XII Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «Перекладацькі інновації». Мета заходу – надати змогу майбутнім перекладачам та філологам поділитися перекладацьким досвідом, а також представити власні лінгвістичні дослідження.

З науковими тезами виступили бакалаври, магістри та аспіранти кафедри ГФ. Представляли доповіді й інші освітні заклади України. Тези були на різноманітну лінгвістичну тематику. Виклад інформації ґрунтовний та лаконічний. Про високий професійний рівень доповідачів свідчить безліч цікавих питань та релевантних відповідей.

Старший викладач кафедри германської філології Оксана Бровкіна оголосила відкриття конференції. Зазначила, що такі щорічні зустрічі фахівців сприяють підвищенню рівня підготовки перекладачів, осмисленню методологічних засад  мовознавства, перекладознавства та  методології викладання.

З привітальним словом виступила декан факультету Олена Сушкова. Вона наголосила на тому, наскільки вагомим є внесок молодих перекладачів у розвиток лінгвістичної науки.

Професор, завідувач кафедри ГФ Ірина Кобякова підкреслила, що студенти-перекладачі СумДУ відомі не лише в Україні. Вони гідно представляють свою кафедру та університет на міжнародній арені.

Заступник завідувача кафедри з наукової роботи Лариса Щигло зазначила: щоб глибоко та повно оволодіти матеріалом навчальних і наукових програм, необхідно передусім сформувати якості дослідника, розширити науковий світогляд, теоретичний кругозір і ерудицію. Саме для цього і проводяться наукові конференції.

Більше ста учасників з різних куточків України та дружніх нам країн опублікували свої доповіді у збірнику матеріалів конференції. Бажаємо всім учасникам подальшого творчого натхнення в царині науки!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua