Дата публікації:
20 жовтня 2022
Кількість переглядів:
269
Поділитися:

Вища освіта та життя в Чехії були новою темою обговорення 13 жовтня 2022 року в рамках роботи студентського країнознавчого гуртка "Офіс подорожей" під керівництвом Олени Назаренко (викладач кафедри германської філології). Гостею зустрічі стала студентка третього курсу спеціальності «Філологія», а також Масариковського університету (Брно) Олександра Деркач.

Під час зустрічі, за сприянням Ірини Кобякової (завідувач кафедри германської філології, професор), Олександра розповіла студентам першого курсу про свій досвід життя і навчання в Чехії, про можливості і привілеї для всіх студентів чеських вищих навчальних закладів.

У ході розмови були розглянуті питання побуту, навчання, культури, працевлаштування у Чеській республіці. Крім того, студенти могли почути не тільки про переваги життя за кордоном, але й про можливі труднощі, що виникають у разі переїзду до нової країни.

"Освіта за кордоном – це не тільки безліч домашніх завдань, а ще й круті зустрічі, спілкування з людьми з різних куточків світу, можливості для розвитку у будь-якій галузі", – зазначає Саша.

Також першокурсники дізналися, за яких умов вони можуть стати студентами чеського університету, і що для цього варто робити. Адже той, хто шукає будь-які можливості, обов’язково здобуде перемогу!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua