Дата публікації:
21 березня 2016
Кількість переглядів:
1134
Поділитися:

 Минулого тижня факультет іноземної філології та соціальних комунікацій святкував свій День народження. З нагоди свята було проведено ряд заходів, одними з ініціаторів  яких виступили студенти. На базі Сумського державного університету була проведена VI Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Перекладацькі інновації». Мета даного заходу – надати змогу майбутнім перекладачам поділитися перекладацьким досвідом та представити власні лінгвістичні дослідження.

Розпочалася конференція з привітального слова декана факультету, доцента кафедри германської філології Олени Медвідь. Вона наголосила на тому, наскільки вагомим є внесок молодих перекладачів в розвиток лінгвістичної науки. Доктор філологічних наук, професор Світлана Швачко підкреслила, що студенти-перекладачі СумДУ відомі не лише в Україні -  їх роботи друкуються в іноземних наукових журналах (зокрема особливо плідно cпівпрацюють з лінгвістичним виданням Казахстану). Після цього наші студенти представили для загалу власні наукові дослідження.

Світлана Олексіївна була нагороджена почесною грамотою за великий внесок  у наукову спадщину факультету.

Доцент Олена Ємельянова – голова щорічного конкурсу віршів та художнього перекладу «Alter Ego» - нагородила призерів: І місце виборола Гостєва Ксенія (ПР-41), ІІ місце – Єгорова Анастасія (ПР-42), ІІІ місце – Левченко Лариса (ПР-41) та Мальована Анастасія (ПР-32) за найкращі переклади зі староанглійської мови вірша “Battle of Maldon”.

З науковими тезами виступили бакалаври та магістри спеціальності «Переклад». Тези були на різноманітну лінгвістичну тематику, виклад інформації досить ґрунтовний та лаконічний. Про високий професійний рівень студентів свідчить безліч цікавих питань та релевантних відповідей.

Цього року до конференції залучилися не лише студенти, але й школярі. Гавриленко Альона, учениця Олександрівської гімназії, вже активно займається дослідженням концепту FRIENDSHIP і представила результати свого дослідження. Сподіваємось, що згодом Альона буде виступати на науковій конференції вже як студентка нашого університету.

Вікторія Ковтун, ПР-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua