Дата публікації:
03 лютого 2023
Кількість переглядів:
127
Поділитися:

Студентка 3-го курсу кафедри германської філології Юлія Іщенко взяла участь у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!». Організаторами заходу стали Держкомтелерадіо, Організація українських націоналістів та Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги.

Як зазначив голова журі конкурсу Юрій Ковалів (доктор філологічних наук, літературознавець, історик літератури, поет, лауреат Шевченківської премії, професор), цьогорічний конкурс відбувався за екстремальних обставин Російсько-української війни, коли Україна в мотивованому спротиві московському окупантові виборює право повноцінного суб’єкта свого буття. Тому в поданих на конкурс роботах «сконцентровано квінтесенцію волі нації, людського життя на межі в напружених випробуваннях і стражданнях, позначено віру в історичну справедливість».

Загалом на конкурс, який проводився у п’яти номінаціях, було подано 283 роботи. У номінації «Переклад поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами» журі вирішило не визначати переможців, обмежившись заохочувальними відзнаками.

За участь у літературному конкурсі Юлія Іщенко отримала грамоту.

Наші вітання учасниці та подальших творчих досягнень!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua