Дата публікації:
24 жовтня 2022
Кількість переглядів:
243
Поділитися:

Восени 2022 року кафедра германської філології долучилася до виконання міжнародного грантового проєкту Ukraine Digital: Ensuring Academic Success in Times of Crisis, що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD). Мета проєкту - підтримати українських викладачів та студентів у часи кризи, яку ми всі переживаємо.

Проєкт з диджиталізації академічного процесу реалізується у тісній співпраці з викладачами з партнерського Університету Дуйсбург-Ессен. Так, в рамках цієї співпраці 17 жовтня 2022 року відбулася онлайн-зустріч студентів-перекладачів 1 та 2 курсу з доктором Іріс Бекер, яка спеціалізується на славістиці, германістиці, питаннях літературного перекладу, комунікації та дидактики.

Бiльше 20 років  доктор Іріс Бекер працювала лектором DAAD, тож передусім зупинилися на задачах, сферах, компетенціях та програмах цієї служби. Студентів цікавило, які документи, передумови та загальні вимоги висуваються до участі в стипендіальних програмах DAAD. Найактуальнішу інформацію про особливості перебування, навчання в Німеччині, а також відкриті для українців консурси завжди знайдете на порталі https://www.daad-ukraine.org

“Заходи подібного формату важливі для студентів, адже міжнародний академічний досвіт є гарною можливістю особистісного й професійного розвитку студентів”, - ділиться враженнями майбутній перекладач Кирило Гаркавий.

В атмосфері відкритого позитивного діалогу студенти дізналися про особливості організації навчання в німецьких університетах у порівнянні з українськими, про можливості, що відкриваються для дипломованих спеціалістів в Німеччині, а також подискутували про найрозповсюдженіші стереотипи про німців.

Презентацію заходу можна переглянути тут. Про службу DAAD можна переглянути за посиланням

Анжеліка Кальченко, Валентина Ребенок (ПР-11)

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua