Дата публікації:
13 жовтня 2022
Кількість переглядів:
272
Поділитися:

Цьогоріч вкотре відбувся Міжнародний книжковий фестиваль BookForum, який проходив 6-9 жовтня 2022 року у Львові. Формат - пряма трансляція, яку завдяки підтримці одного з найбільших світових літературних фестивалів Hay Festival (Велика Британія) зміг побачити увесь світ. У дійстві взяла участь Дарина Гудакова (студентка 3-го курсу кафедри германської філології).

У рамках форуму проведено близько двадцяти заходів за участі понад сорока авторів не лише з України, але й інших куточків світу. Головною темою цього року була війна в Україні, тож усі заходи акцентувалися саме на цьому питанні. Крім того, у програмі зазначені такі теми, як жінки та війна, гроші та культура, пропаганда, воєнні злочини та пам’ять.

"Я вперше брала участь у такому форумі. Вражена, наскільки добре все організовано і яке значення фестиваль має насправді. Вперше про нього я дізналася з Інстаграму улюбленого письменника Ніла Ґеймана: чоловік підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення та допомагає біженцям. Не дивно, що спікером одного з двох заходів, які я обрала, був саме цей автор", –  ділиться враженнями Дарина.

Важко переоцінити важливість проведення форуму, адже це можливість пояснити іноземцям, що й чому зараз відбувається в нашій країні, порушити важливі, часто незручні, теми. Також організатори прагнуть показати українській аудиторії, наскільки вітчизняні автори важливі для міжнародної читацької спільноти. Найбільше вражає безпрецедентна підтримка представників різних країн, їхня готовність допомагати нам у боротьбі й чітке розуміння, хто є агресором.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua