Дата публікації:
05 грудня 2023
Кількість переглядів:
170
Поділитися:

Академічна мобільність – це надзвичайна можливість, яка дарує студентам унікальний шанс вивчати нові предмети, пізнати іншу культуру та покращити мовні соціальні навички. Участь у подібних програмах розширює горизонти, а також створює незабутні спогади.

Яна Козел розповідає про свій досвід навчання за кордоном:

– Цього року я вирішила взяти участі у програмі академічної мобільності Еразмус+ у Ризькому технічному університеті (Латвія). Спочатку були переживання щодо складності навчання в новій країні та процесу подання документів. Проте, через декілька тижнів я переконалася, що моє рішення податися на цю програму було правильним.

Вже на початку навчання я зустріла безліч цікавих та талановитих людей як з України, так і з різних куточків світу. З багатьма з них ми стали дуже гарними друзями.  Спілкування з представниками інших культур допомогло мені розвинути навички соціалізації та отримати цінний міжнародний досвід.

Ще однією величезною перевагою участі в академічній мобільності стала можливість навчатися очно та відвідувати заняття в аудиторії, адже перші два роки університету для мене пройшли онлайн. Завдяки цьому я усвідомила, якою важливою є жива комунікація.

Загалом, навчальний процес наповнений безліччю нової та корисної інформації, яка безперечно знадобиться у майбутньому. Чуйні викладачі, у свою чергу, завжди готові допомогти та дати пораду. Тому, я можу з упевненістю сказати, що участь у програмі академічної мобільності в РТУ подарувала мені безцінний досвід, який буде корисний для професійного та особистісного зростання.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua