Дата публікації:
06 березня 2023
Кількість переглядів:
236
Поділитися:

1-3 березня 2023 року в місті Каунас (Литва) у межах курсу Балтійської університетської програми відбувся другий воркшоп, присвячений освіті для сталого розвитку у вищий освіті.

У заході, який  був проведений на базі Каунаського технологічного університету, взяли участь 17 представників з України, Польщі, Естонії, Фінляндії, Словаччини, Швеції та Литви. Українську команду представили Сумський державний університет та Львівська політехніка.

Метою другого воркшопу була презентація доробків власних проектів змін (change projects), які були заявлені на початку курсу, їхнє критичне обговорення у крос-дисциплінарних інтернаціональних групах та складання планів на майбутнє.

Ірина Ущаповська (викладач кафедри германської філології) представила на заході свій проект змін, який полягає у викладанні принципів сталого розвитку студентам-перекладачам у крос-дисциплінарному контексті. Вона також зазначила, що в межах виконання модуля Жана Моне "Сприяння європейським практикам освіти для сталого розвитку через мову бренду: міждисциплінарні дослідження" ESDbandEU програми ЄС Еразмус+ такий проєкт змін стає реальним.

Висловлюємо вдячність литовським організаторам цього воркшопу та Балтійській університетській програмі за сталу та продуману програму перебування у місті Каунас та Каунаському технологічному університеті! Щира подяка іноземним колегам за незмінну підтримку та солідарність з Україною.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua