Дата публікації:
05 жовтня 2022
Кількість переглядів:
253
Поділитися:

Студентка 3-го курсу кафедри ГФ Альона Ніколенко мала неймовірну можливість взяти участь у 10-тижневій онлайн-програмі з німецької філології на базі університету в місті Тюбінген (Німеччина). Курс проводився на платформі Zoom та дозволив об’єднати студентів з різних куточків світу незалежно від часових поясів чи кордонів.

Програма передбачала тематичні модулі про політичну систему Німеччини, гастрономічну культуру країни, систему освіти та мовні особливості нації.

Найцікавішим етапом навчання наша студентка назвала аналіз та поглиблене вивчення особливостей вживання діалектного мовлення, залежно від територіального розташування населення. Особливо яскраво представлено верхньонімецький діалект (Hochdeutsch), який вивчається за програмою СумДУ. Виділяються південнонімецькі діалекти, до яких відноситься баварський, швабський.

Альона зізналася, що ці мовні варіації звучать і відчуваються як абсолютно інша мова, яку доведеться вивчати з нуля. Але, незважаючи на це, студентці вдалося вивчити всі можливі привітання, серед яких: Grüß Gott, Grüß dich, Moin, Tach, Grüezi, Servus, Hallöchen, Hallihallo, Salü.

Цей курс став чудовим прикладом безперервного навчання та саморозвитку, тому ми вітаємо Альону з академічними звершеннями та чекаємо нових успіхів.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua