Дата публікації:
01 лютого 2022
Кількість переглядів:
338
Поділитися:

Викладач кафедри германської філології Ірина Ущаповська здійснювала переклад з англійської на українську мову на заходах із представниками естонської делегації на чолі із Каімо Кууском (Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні).

Візит 27-28 січня було приурочено завершенню дводенних симуляційних тренувальних навчань, що проводилися у межах естонсько-української програми співпраці в галузі розвитку "Стійка Україна" ("Resilient Ukraine"). Метою цих навчань було вироблення практичних навичок співробітництва та спільного прийняття рішень серед місцевої та регіональної влади, правоохоронних органів, громадських активістів, медійних експертів та лідерів громадської думки Сумщини.

Навчання також включали навчальні компоненти національної стійкості в контексті інформаційної безпеки, готовності до кризових ситуацій та стратегічних комунікацій. Тренінги були організовані на базі Конгрес-центру Сумського державного університету.

За результатами навчань 27 січня відбулась церемонія вручення сертифікатів учасникам, на яку завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні Каімо Кууск. Підбиваючи підсумки навчань, пан Кууск зазначив, що успіх України для Естонії дуже важливий. Тому Естонія підтримує регіони України, у тому числі й через навчання, які відбувалися.

28 січня відбулася подія "Чому Сумщина цікава Естонії? Ранкове прес-кавування". Були присутні: Каімо Кууск (Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні), Маті Райдма (депутат Парламенту Естонії, голова естонсько-української групи дружби), Девід Шлефер (головний координатор програм допомоги в Посольстві США в Україні), В'ячеслав Печененко (заступник голови Сумської облдержадміністрації), Дмитро Теперік (директор естонсько-української програми "Стійка Україна"), Олег Покальчук (експерт програми "Стійка Україна", соціальний та військовий психолог). Модератор заходу – Ілля Мірошкін (національний координатор програми "Стійка Україна"). Також на заході були журналісти "SumyToday", "Суспільне Суми", представники СумДУ та інші зацікавлені особи.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua