Дата публікації:
22 грудня 2021
Кількість переглядів:
290
Поділитися:

Студентки кафедри германської філології Анастасія Острокоморець і Катерина Муштай успішно пройшли відбір серед студентів перекладацьких спеціальностей випускних курсів українських вишів і взяли участь у 90-годинній студентській виробничій практиці від Women in Localiation Ukraine і ProZ.com, виконавши повний цикл перекладу й локалізації з англійської на українську мову.

Упродовж шести тижнів група з десяти студенток під керівництвом кураторки проєкту Ірини Лебедєвої займалася створенням глосарію, транскрибувала англійські субтитри, перекладала й редагувала їх, а також проводила контроль якості кінцевого цифрового контенту.

Анастасія Острокоморець розповідає: "Цієї осені мені пощастило стати учасницею практики з локалізації від ProZ.com та Women in Localization Ukraine. До проекту могли долучитися лише 10 студенток з усієї країни і я була дійсно приємно здивована, коли побачила своє ім'я серед них. Робота над локалізацією субтитрів для мене була чимось новим^ з субтитрами я раніше не працювала. Але завдяки нашій наставниці Ірині Лебедєвій мені вдалося опанувати цю галузь перекладу. З командою дійсно пощастило: дівчата привітні, веселі і, найголовніше, працьовиті. Рада, що наважилася подати заявку на участь у практиці і впевнена, що цей досвід стане мені в нагоді у професійній діяльності".

Катерина Муштай ділиться враженнями від практики: "Я дуже вдячна за досвід, здобутий за час проходження практики, завдяки якій ми дізналися про інструменти й програми для перекладу, а також для редагування субтитрів. Особливо цікавим для мене став етап створення глосарію за допомогою програми Sketch Engine та його подальше застосування командою учасниць при перекладі субтитрів. Під час практики мені випав шанс попрацювати з новими програмами й здобути досвід командної роботи. Завдяки корисним та завжди цікавим щотижневим зустрічам з кураторкою програми ми успішно пройшли цей шлях та набули цінні практичні навички для майбутньої професійної діяльності".

Після практики студентки отримали сертифікат із зазначенням виконаної роботи і відгуком за результатами практики, безліч корисних ресурсів, а також можливість додати до свого резюме проєкт, над яким працювали командою.

Пишаємося досягненнями наших студенток і бажаємо подальших успіхів!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua