Дата публікації:
15 грудня 2023
Кількість переглядів:
207
Поділитися:

Протягом весняного семестру 2023 р. студентка 3 курсу спеціальності «Філологія» Катерина Колодяжна брала участь у програмі Erasmus+, навчаючись в Університеті Отто-Фрідріха міста Бамберг (Німеччина).

- Розпочавши семестр у Бамберзі, я аж ніяк не очікувала настільки захопитися навчанням! Ще з перших уроків підготовчого мовного курсу, а відтак і теоретичних та практичних дисциплін від початку навчального семестру, кожне заняття я відвідувала з неабиякою мотивацією, ентузіазмом і захватом. Більше того, просто-таки закохалася в освітню систему Німеччини, занотувавши кілька вагомих її принципів, які можна впровадити в Україні.

У травні я вирішила спробувати свої сили та взяла участь у конкурсі творчих письмових робіт на тему «Künstliche Intelligenz», який проводився на базі Університету Отто-Фрідріха. Неочікувано навіть для самої себе зайнявши друге місце та вигравши грошовий приз, вирішила надалі використовувати всі до одного шанси проявити свої здібності та дізнатися, на що насправді спроможна. Нехай мій відгук послугує таким-собі знаком долі для всіх, хто замислювався над участю в програмі академічної мобільності: відповідь на питання «Чи варто?...» однозначне «Так!».

Наразі за пропозицією приймаючого університету я продовжую навчання в осінньому семестрі 2023/2024 і насолоджуюся кожним заняттям, список і розклад котрих складала власноруч. Впевнена, що до завершення навчання встигну накопичити ще вдвічі більше досвіду і вражень, які неодмінно стануть у пригоді не лише під час подальшої кар’єри, а й навіть буденного життя.

Тож закликаю всіх охочих сміливо обирати програму до душі та дослідити міні-всесвіт зовсім іншої культури!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua