Дата публікації:
05 грудня 2023
Кількість переглядів:
172
Поділитися:

У цьому році я взяла участь у програмі Erasmus+. Провела весняний семестр у старовинному містечку Бамберг (Німеччина) навчаючись в Університеті Отто-Фрідріха.

Участь в одній із програм Erasmus+ є однією з найзахопливіших речей у моєму житті. Було все: і довгоочікуване офлайн-навчання, і активне студентське життя, і навіть подорожування. Уперше після того, як COVID-19 сколихнув світ, я змогла «відчути себе студенткою».

Навчаючись в Університеті Отто-Фрідріха, я не лише вдосконалила свої знання з іноземної мови – як англійської, так і німецької – а й налагодила міжкультурні зв’язки, та й загалом, отримала цінний досвід життя за кордоном. Стипендія покрила всі мої витрати на проживання.  Я отримала кімнату в гуртожитку і мала можливість спробувати багато різноманітних страв німецької кухні. 

Усі студенти можуть обирати, які курси вивчати, що мені дуже сподобалось. Невеликі переживання викликало те, що ми повинні були реєструватися на іспити окремо. Через те, що я ніколи не стикалася з такою процедурою, трохи боялась щось неправильно зробити.

Зараз досить складний час для кожної людини українського походження, особливо для тих, хто проживає на території України і щодня стикається з труднощами.  Такі програми, як Erasmus+, дають можливість отримати корисні знання, проводячи час в іншій європейській країні, а також дізнатися щось нове про життя в цілому.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua