Дата публікації:
25 листопада 2023
Кількість переглядів:
257
Поділитися:

24 листопада кафедра германської філології СумДУ провела в онлайн-режимі ХІII Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію "Перекладацькі інновації". Матеріали конференції включають доробки представників вищих навчальних закладів та школярів різних міст України. Крім того, на конференцію завітала доцент Вищої школи міжкультурних досліджень Університету Кобе в Японії, дослідниця кафедри розвитку мови Інституту психолінгвістики імені Макса Планка Томоко Тацумі.

З вітальним словом виступила завідувач кафедри германської філології Світлана Баранова, яка привітала всіх присутніх з відкриттям конференції та зазначила, що це важливий крок у науку та досвід, який надалі буде допомагати майбутнім перекладачам у працевлаштуванні. До привітань долучились заступниця декана з наукової роботи факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету Марина Набок, професор кафедри ГФ Ірина Кобякова.

Учасники конференції діляться своїми враженнями.

"Я вважаю, що це чудова можливість спробувати себе в наукових дослідженнях та отримати плюс у власне портфоліо. Наукова сфера – це складна, проте дуже цікава царина, яка приваблює можливістю нових відкриттів", – поділилася враженнями Анжеліка Кальченко.

"Участь у конференції – це унікальна можливість познайомитися та поспілкуватися з великою кількість розумних і творчих людей", – зазначає Софія Селюкова.

"Щиро вдячна за можливість почути нові цікаві доробки у галузі лінгвістики та перекладознавства", – подякувала Діана Перерва.

У доповідях акцентувалася увага на проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства. Робота конференції була розподілена на шість секцій: "Мовна картина світу та міжкультурна комунікація", "Дискурсивна лінгвістика: лінгвістичні особливості", "Актуальні питання прикладної та когнітивної лінгвістики", "Перекладацькі студії: традиційні та інноваційні підходи й методики", "Методологія й методика сучасних літературознавчих досліджень", "Теорія й методика навчання іноземних мов і перекладу в закладах вищої освіти та школі".

Наприкінці заходу, Олена Медвідь підкреслила необхідність таких наукових зустрічей. Оксана Бровкіна зазначила, що це лише початок наукової діяльності, доробки більшості студентів мають бути представлені в фахових журналах України та взяти участь у міжнародних конкурсах.

З матеріалами конференції можна ознайомитись за посиланням.

Кафедра германської філології вітає учасників ХІII Всеукраїнської студентської наукової конференції та запрошує всіх охочих до участі в конференції наступного року. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua