Дата публікації:
22 липня 2023
Кількість переглядів:
190
Поділитися:

Я, Несторенко Діана, випускниця кафедри ГФ.

Подаючи документи на цю спеціальність, я мала за мету лише досконало вивчити англійську, ну і ще трохи німецької. Але вже на першому курсі для мене відкрився світ філології, перекладу й суміжних дисциплін (наприклад, культорознавства й історії мови). Я дізналася, що вивчити мову й оволодіти нею - це різні поняття. А ще, що не кожен, хто знає мову, має змогу (і моральне право!) навчати інших цієї мови. Відповідно, одразу стало зрозуміло: буде складно, але дуже цікаво.

Саме так я поринула у світ філології, а потім ще й перекладу, а згодом - педагогіки. Спойлер: у середньому за перший курс студенти досконало вивчають англійську, а решту курсів працюють над техніками перекладу, мистецтвом навчати мов та перекладу інших. Крім того, вивчають основи мови (граматику, синтаксис і т.д.) для написання ґрунтовних наукових робіт.

Вірите, п'ять з половиною років мого навчання у такому ритмі пролетіли дуже швидко!

Зараз я працюю з ринком Великобританії й Ірландії (так, насолоджуюся тим самим зразковим акцентом). І завдяки моєму бекграунду навчання на філології моя вимова справді близька до носіїв мови, що дуже приємно. Важко в навчанні - легко в бою!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua