Дата публікації:
07 червня 2019
Кількість переглядів:
413
Поділитися:

Впізнали себе? Мабуть, кожен хоча б раз замислювався, чим займатися після закінчення бакалаврату чи магістратури, куди взагалі філологу чи перекладачеві сьогодні можна податися, як стати максимально привабливим для роботодавців. Тому, аби відповісти на ці запитання і розширити світогляд сучасної молоді, DAAD влаштував інтенсив німецької мови, що тривав два дні, з 3 по 4 червня, у м. Києві. Під керівництвом Карстена Грунвальдта, Анни Ланге та Олафа Міттельштрасса відбулася конференція для студентів, які шукають класні можливості застосування своїх знань іноземних мов. Серед них були наші майбутні перекладачі -  студентка 2 курсу, Анастасія Часовських (Пр-71), та студент 1 курсу, Ілля Ніконенко (Пр-81).

Вони довідалися про навчання в Німеччині та розглянули типові помилки під час написання CV чи мотиваційного листа. Відкрили для себе галузь прикладної лінгвістики і змогли поспілкуватися з молодими перекладачами технічних і художніх текстів. Дізналися про популярні професії в Німеччині й, між іншим, спробували себе в ролі роботодавця і працівника під час інтерв'ю. Навіть мали змогу познайомитися з представниками німецьких посольств. Виявляється, туди не так і складно потрапити на роботу!

Особливо їм запам'яталася розповідь дівчини про волонтерство у Швейцарії (ще ніколи так цікаво не описували будні на еко-фермах). Вона покинула роботу в IT компанії, задля нового життя, адже головне – отримувати задоволення від того, чим займаєшся, і бачили б ви її щасливу посмішку.

Час швидко пролетів за цікавими презентаціями, веселими іграми та атмосферними посиденьками за чашкою кави. Протягом двох днів було все: креативна молодь, подорожі та німецька мова, хіба не ідеальний початок літа?

Марія Руденко, ПР-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua