Дата публікації:
01 листопада 2023
Кількість переглядів:
179
Поділитися:

Викладачі та здобувачі освіти кафедри германської філології взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності, що традиційно проводиться в День української писемності та мови. Цьогоріч свято вперше відзначалося 27 жовтня.

Організатором всеукраїнського флешмобу вже 23-й рік поспіль є Українське радіо. Авторство тексту диктанту «Дороги України» належить українській письменниці та лауреатці Шевченківської премії Катерині Калитко. Читав актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

«Мова – це наша історія, мова – наш щит та генетичний код. Без мови не буде народу», – підкреслила викладач кафедри Оксана Бровкіна.

Активно долучилися до акції студенти. Хтось із них писав диктант вперше, хтось бере участь в акції щороку. Для всіх написання Радіодиктанту національної єдності – це свято.

Після написання всі, хто мав бажання, могли відправити свій диктант на перевірку до Українського радіо.

«Радіодиктант – не перевірка знань, це акція єднання українського народу навколо рідного слова. Нашу мову неодноразово забороняли, знищували її носіїв, але українська пережила важкі часи і сьогодні вважається однією з найкрасивіших мов світу. Зараз ми чекаємо на велику перемогу, і знаємо, що наш український народ, і наша мова – непереможні!», – підсумувала декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова.

Більше інформації за посиланням: https://ifsk.sumdu.edu.ua/uk/news/1133-fakultet-ifsk-napisav-radiodiktant-natsionalnoji-ednosti.html

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua