Дата публікації:
12 червня 2023
Кількість переглядів:
191
Поділитися:

2 червня 2023 року пройшов фінальний етап XVII Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі». Захід проводився на кафедрі іноземної філології та перекладу факультету гуманітарних і соціальних наук Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Попри звуки повітряної тривоги 137 студентів з різних куточків країни взяли участь у конкурсі. Учасники змагалися в 6 номінаціях, перекладаючи поетичні твори з англійської, німецької, французької мов на українську та навпаки.

Студенти спеціальності «Філологія» також вирішили показати свої перекладацькі навички та підійшли до конкурсу з якнайбільшою творчістю та унікальним авторським стилем, що вирізняв їх роботи серед решти перекладів.

За свої старання вони були нагороджені в номінаціях:

«Переклад поетичного твору з англійської мови на українську»: 1 місце - Сердюк Аліна Віталіївна, 4-й курс; 2 місце - Коваль Глафіра Русланівна, 4-й курс (керівник канд. філол. наук Марина Черник).

«Переклад поетичного твору з німецької мови на українську»: 1 місце - Ніколенко Альона Олексіївна, 3-й курс (керівник канд. філол. наук Оксана Бровкіна); 2 місце  - Кальченко Анжеліка Володимирівна, 2-й курс (керівник канд. філол. наук Олеся Єгорова).

Анжеліка Кальченко поділилася своїми враженнями від участі в конкурсі:

«Художній переклад - це те, чим я мрію займатися. Незліченна кількість способів передати всю красу та поетичність слів автора з однієї мови на іншу, не втративши при цьому глибинного сенсу письменника чи письменниці. Здається, що завдання не з легких, проте отримуєш ще більше задоволення від результату. Дякую університету імені Володимира Даля за можливість взяти участь у конкурсі. Велика подяка викладачам кафедри ГФ СумДУ, які з усією щирістю підтримують своїх студентів у починаннях».

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua