Дата публікації:
25 вересня 2021
Кількість переглядів:
522
Поділитися:

23 вересня в рамках студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей» під керівництвом викл. кафедри ГФ Олени Назаренко за сприянням доцента кафедри ГФ Ольги Шуменко відбулася зустріч студентів другого курсу спеціальності «Філологія».

Зустріч проходила в онлайн-форматі, а гостею стала студентка Академії сучасної музики Сабріна Хамітуш (Лондон, Велика Британія). Протягом майже двох годин дівчина спілкувалася з майбутніми перекладачами та ділилася з ними інформацією про столицю Великої Британії. Пані Сабріна провела майстер клас з сучасної британської вимови й діалектів для покращення вмінь і навичок вимови студентів-перекладачів СумДУ, чим справила на них чудове враження. Адже правильна вимова – запорука успіху майбутніх випускників серед працедавців!

Англійка зацікавила всіх розповідями про себе та про традиції свого міста. За словами дівчини, приїжджаючи, кожен народ приносить з собою частинку своїх традицій. Тож всі говорять на різних мовах, і в різних частинах Лондона також присутні діалекти, які відрізняються один від одного, але при цьому в англомовних, і не тільки, країнах  дуже важливо мати правильну вимову. Велику роль для вдалого працевлаштування грає не американська, а саме британська вимова. Гостя наголосила на тому, що це дві абсолютно різні вимови. І щоб розвивати свою вимову в правильному напрямку, Сабріна порадила декілька фільмів англійською мовою. Ними стали такі фільми, як "The Crown", "Killing Eve", "Downtown Abbey". Англійка з власного досвіду розповіла, що найефективнішими методами вивчення англійської є перегляд різних фільмів англійською з англійськими субтитрами, мультфільмів, шоу, прослуховування пісень. Також вона порадила скористатися онлайн- та веб-платформами, де можна познайомитися з носіями та практикувати свій навик спілкування англійською мовою.

Зустріч з Сабріною стала ще одним поштовхом для студентів. Дівчина своїм мовленням, чудовою дикцією та корисними порадами надихнула їх ще більше вивчати і практикувати англійську мову, пізнавати себе в цій сфері та працювати над своєю вимовою. Для майбутніх перекладачів це обов’язково стане поштовхом для досягнення нових цілей та допоможе гідно працевлаштуватися.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua