Дата публікації:
23 лютого 2024
Кількість переглядів:
94
Поділитися:

Привіт! Мене звати Олександра. Я студентка-філологиня факультету ІФСК СумДУ.

На мою думку, Mitacs дає можливість для проактивних студентів продемонструвати свої навички, таланти та здібності, здобути практичний досвід у тих сферах, які їх цікавлять. Важливо отримувати задоволення від справи, яку обрав. Зацікавленість у невирішених питаннях, іноді проблематиці вузьких тем спонукає досліджувати і знаходити рішення.

Я обожнюю вивчати переклад. Згодом зрозуміла, що потрібно шукати способи самовдосконалення в обраній спеціальності, тож на третьому курсі обрала Mitacs Globalink Research Internship.

Під час роботи над проєктом я отримала позитивні враження як від вивчення абсолютно нової для мене перекладацької галузі, так і від роботи в найвмотивованішому колективі з найкращою у своїй справі професоркою. Я навчилася працювати з великим обсягом інформації та дізналася значно більше. Загалом наш проект про виклики, з якими стикаються іммігранти й ті, хто хоче допомогти на шляху адаптації, комунікації та підтримки тим, кому Канада стала новим домом.

Країна вражає мультикультурністю й толерантністю. Неможливо описати одним словом. Вона різнобарвна. Іноді некваплива, іноді така, що перехоплює подих. Зовсім незнайома й водночас по-домашньому затишна. Я щиро полюбила обрану провінцію: від раптових прохолодних дощів і до теплого бризу Атлантичного океану, унікальний акадійський спосіб життя й культуру цього народу.

Найбільше у пам’яті закарбувався час проведений з командою. Кожен день, що ми провели разом, був сповнений відкриттів і щирого захвату.

По-друге, уваги заслуговує святкування Дня Канади. Незважаючи на неймовірну спеку, мільйони людей з усього світу, яких об’єднала ця країна, збираються разом. У цей день можна по-справжньому пізнати її розмаїття.

Наостанок знайомства зі студентами з різних країн і спільні подорожі.

Моя порада буде простою — не зволікати з вибором проекту. Наважившись, ви точно отримаєте безліч вражень і відкриттів!

Програма Mitacs Globalink Research Internship – це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з різних країн світу для дослідницького стажування у Канаді. У стажуванні можуть взяти участь українці, які навчаються на 3-му або 4-му курсі бакалаврату денної форми навчання.  Щороку з травня по вересень учасники, які пройшли відбір, проходять 12-тижневе дослідницьке стажування під керівництвом викладачів канадських університетів з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук.

Із переліку прикладних дослідницьких проєктів, який формують професори канадських університетів, ви обираєте від 3 до 7 проєктів, над якими хочете працювати.

Участь у програмі безкоштовна!

Доєднуйтесь!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua