Дата публікації:
16 жовтня 2023
Кількість переглядів:
147
Поділитися:

Восени 2022 року кафедра ГФ долучилася до виконання міжнародного грантового проєкту Ukraine Digital: Ensuring Academic Success in Times of Crisis, що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD). Мета проєкту - підтримати українських викладачів та студентів у часи кризи, яку ми всі переживаємо.

Завдяки пролонгації проєкту на 2023 рік студенти-перекладачі знову мають нагоду отримати практики від кращих викладачів з партнерського Університету Дуйсбург-Ессен. Так, у жовтні 2023 року відбулася вже традиціна онлайн-зустріч студентів-перекладачів 1 курсу з доктором Іріс Бекер, яка спеціалізується на славістиці, германістиці, питаннях літературного перекладу, комунікації та дидактики.

Зважаючи на технічні умови організації освітнього процесу у воєнний час, пані Іріс Бекер дуже коротко розповіла про свою діяльність лекторки DAAD, окреслила основні аспекти діяльності служби та визначила найпопулярніші стипендіальні програми DAAD. Найактуальнішу інформацію про особливості перебуваннянавчання в Німеччині, а також відкриті для українців консурси завжди знайдете на порталі

У рамках курсу з лінгвокраїнознавства німецькомовних країн студентів цікавило, як німці почуваються після 33 років возз’єднання, чи й досі існує поділ на «західних» та «східних», як німці ставляться до мігрантів і як вони впливають на німецьку культуру. Традиційними були також запитання про особливості святкування Різдва у наш час, а також цікаві місця в Німеччині.

Презентація про Німецьку службу академічних обмінів доступна тут (авторка-укладач - Іріс Бекер).

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua