Дата публікації:
16 жовтня 2023
Кількість переглядів:
147
Поділитися:

12 жовтня з нагоди 75-річчя заснування Сумського державного університету та в межах #ErasmusDays 2023 в Україні відбувся круглий стіл на тему: «Системний вплив міжнародних проєктів на розвиток університету та вищої освіти України: від Темпусу до Еразмус+ та Альянсів Європейських Університетів».

Метою заходу було узагальнення і поширення успішного багаторічного досвіду університету з реалізації міжнародних проєктів, визначення перспективних тематик і програм для майбутніх грантів.

Учасниками круглого столу стали близько 70 науковців, серед яких були представники команди модуля Жана Моне «Сприяння європейським практикам освіти для сталого розвитку через мову бренду: міждисциплінарні дослідження»: викладачі кафедри германської філології Галина Чуланова та Віталій Степанов.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Анатолій ЧОРНОУС (проректор з наукової роботи), Костянтин КИРИЧЕНКО (помічник ректора з міжнародної діяльності, начальник управління міжнародного співробітництва) та Світлана ШИТІКОВА (координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні). У заході також взяли участь і почесні партнери СумДУ. Зокрема, Девід КВІН (професор Інституту мистецького дизайну та технологій з м. Дублін, Ірландія).

Під час круглого столу Світлана ШИТІКОВА презентувала можливості програми ЄС Еразмус+ для українських ЗВО на період 2024-2027 рр., а також нові спеціальні інструменти ЄС з підтримки української освіти і науки.

Даний захід став дієвою платформою для поширення кращих практик проєктного менеджменту та формування міждисциплінарних команд науковців для підготовки проєктів з найбільш актуальних тематик для університету, регіону й України.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua