Дата публікації:
09 червня 2023
Кількість переглядів:
152
Поділитися:

25 травня 2023 року у стінах Ризького технічного університету (РТУ) відбулася 64-та студентська наукова конференція у сфері прикладних наук. Студенти кафедри германської філології Анжеліка Кальченко та Яна Гержан були запрошені на урочисте нагородження дипломами за участь у наукових розвідках РТУ. Ректор РТУ, професор Таліс Юхна, особисто привітав учасників заходу.

Напередодні Анжеліка та Яна виступили на конференції факультету, де представили своє дослідження в сфері прикладної лінгвістики на тему «Ableism and Stigma: Impact on Society». У межах їхньої студії було вивчено вплив певних лексичних одиниць на дискримінацію та ставлення до людей з інвалідністю.

Зокрема серед учасників конференції на факультеті були також й інші студенти кафедри ГФ СумДУ, які приїхали до Риги на навчання за програмою Еразмус+ у весняному семестрі. Серед них були Віталій Кравченко та Андрій Гребенюк.

Студенти з радістю поділилися своїми враженням від участі в конференції.

"Наукові конференції – це чудова нагода зустріти однодумців, які мають інтерес до наукового пошуку, зокрема розв’язання проблемних питань у лінгвістиці, аналізу зв’язків між соціальними явищами та їхнім впливом на філологію. Особисто для мене, цей захід мав на меті продемонструвати прагнення студентів нашого університету використовувати набуті знання під час навчання в РТУ за програмою академічної мобільності. Тема нашого дослідження є надзвичайно актуальною у наш час, оскільки з війни Росії проти України повертаються багато людей з фізичними та психічними вадами. Тому дуже важливо надавати їм всі види підтримки, зокрема й вербальну. Це має неабиякий вплив на суспільну думку та відповідне ставлення до цієї категорії людей", – розповіла Анжеліка Кальченко.

Яна Гержан також була захоплена спільною роботою над темою проєкту:

"Спершу я була не впевнена щодо теми дослідження. Вдячна Анжелі за пропозицію працювати саме над явищем дискримінації через мову. Наша тема, на мою думку, була важливою, аби донести суспільству важливість боротьби проти дискримінації у побутовій сфері. Ми запропонували розв’язання цієї проблеми, розставляючи акценти при звертанні до людей з вадами здоров’я. Запрошення на засідання було дуже приємною несподіванкою. Послухати виступи інших студентів РТУ також було корисним досвідом, навіть попри те, що ми маємо не дуже високий рівень володіння латиською. Загалом, я дуже задоволена заходом".

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua