Дата публікації:
05 грудня 2022
Кількість переглядів:
181
Поділитися:

Як вже зазначалося раніше, кафедра германської філології долучилась до міжнародного грантового проєкту "Ukraine Digital: Ensuring Academic Success in Times of Crisis", що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD).

Програма спрямована на створення тривалих зв'язків між німецькими та українськими вищими навчальними закладами. Мета – диджиталізація німецьких та українських університетів з перспективою розробки та подальшого використання спільних віртуальних курсів. Проєкт реалізується у тісній співпраці з викладачами партнерського Університету Дуйсбург-Ессен.

Студенти-перекладачі першого курсу взяли участь у проєкті в межах дисципліни «Основи теорії мовної комунікації». Викладач – Ірина Ущаповська. Партнерами з німецької сторони стали майбутні викладачі німецької мови, студенти-магістранти університету Дуйсбург-Ессен. Викладач – Іна Ламерс. Пані Ламерс спеціалізується на викладанні німецької як іноземної мови.

Ідеєю проєкту було налагодження комунікації у кроскультурному та мультилінгвальному контексті. Очікуваний результат – спільні міні-проєкти у формі полімовних (німецька-англійська-українська) творів. Перша зустріч відбулася 5 листопада в онлайн-форматі. Студенти познайомилися, представили свої університети та поділилися досвідом вивчення іноземних мов. Подальша співпраця відбувалася в чотирьох міні-групах, які складалися з українських та німецьких студентів.

19 листопада відбулася фінальна зустріч, на якій були представлені спільні проєкти. На жаль, через відключення світла не всі наші студенти змогли бути присутніми. Тим не менш, їхні одногрупники разом зі своїми німецькими колегами змогли гідно презентувати результати співпраці. Таким чином, ми отримали чотири унікальні німецько-англійсько-українські вірші.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua