Дата публікації:
10 лютого 2024
Кількість переглядів:
78
Поділитися:

Протягом вересня-грудня 2023 р. Олександра Кубатко (к.е.н., доц., старший викладач кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування Сумського державного університету) провела цикл лекцій та практичних зустрічей з дисципліни «Європейська політика економічної безпеки» зі студентами третього курсу спеціальності «Економіка і бізнес».

У процесі проведення лекційних та практичних занять обговорювались питання економічної безпеки та економічного розвитку країн ЄС. Зокрема, розглядалися питання стратегічного розвитку з загальноєвропейської точки зору, енергетична залежність ЄС, захист фізичної стратегічної інфраструктури, доступ до сировини та основних товарів, охорона навколишнього середовища, зміна клімату, сталий розвиток країн, міграція, більш ефективний розвиток політики ЄС. Крім того, на практичних заняттях проводився аналіз даних Євростату щодо якості життя населення та визначення впливу зовнішніх екстерналій на соціально-економічний розвиток країн європейського союзу.

Заняття зі студентами проводилися в рамках проекту Модуля Жана Моне «Сприяння європейським практикам освіти для сталого розвитку через мову бренду: міждисциплінарні дослідження» (101085708-ESDbrandEU-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH), який наразі виконується під керівництвом Ірини Ущаповської.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua