Дата публікації:
30 листопада 2021
Кількість переглядів:
437
Поділитися:

30 листопада на базі кафедри германської філології відділом НТСА ІФСК було проведено лекцію з написання наукових робіт та їхньої індексації.

Слухачі дізналися, як підібрати релевантну наукову літературу для написання теоретичної та практичної частини дослідження. Були наведені безкоштовні онлайн-бібліотеки, до можна знайти наукові джерела за останні 5 років. Було репрезентовано потенціал наукометричних баз Scopus, Web of Science, Index Copernicus (реєстрація, пошук публікацій за галуззю дослідження).

Лектор надав слухачам поради щодо пошуку ілюстративного матеріалу наукових розвідок. Акцентовано увагу, що доцільно використовувати корпуси текстів, де зібрані автентичні комунікативні фрагменти від носіїв мови (British National Corpus, Corpus of Contemporary American English). Для пошуку оригінальних цитат представників різних культур зазначено базу BrainyQuote. Продемонстровано безкоштовний онлайн-ресурс archive.org, де можна знайти відскановані лексикографічні джерела різних мов.

Зрештою, слухачі ознайомилися з пошуком фахових видань для публікації результатів дослідження. Повідомлено про Реєстр наукових видань України, видання в наукометричних базах ScopusWeb of ScienceIndex Copernicus.

Дізналися також про можливості просування власного дослідження у науковій спільноті, про архівування робіт в Репозитарії СумДУ та створення наукових профілів у базах Scopus, Web of Science, Google Scholar, ResearchGate.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua