Дата публікації:
03 червня 2021
Кількість переглядів:
392
Поділитися:

Кафедра германської філології завжди радо надає студентам можливості для професійного розвитку та навчання за кордоном.
В онлайн режимі до нас завітала наша випускниця Анна Мелай, яка поділилася враженнями від навчання за програмами стипендій Конрада-Аденауера та Erasmus+ зі своїми викладачами доц. Олесею Єгоровою та доц. Ларисoю Щигло , а також зі студентами групи ПР-81/1.


На даний час Анна завершує своє навчання на магістратурі Бамберзького університету за напрямком Німецька філологія та викладає в цьому ж навчальному закладі. Під її керівництвом також проводяться курси німецької на базі волонтерської організації Freund statt Fremd. А буквально нещодавно вона їхала до Німеччини, будучи студенткою СумДУ, з метою покращення своїх знань мови та знайомства з культурою, проходила весь цей процес від написання мотиваційних листів та складання мовних тестів до отримання стипендії та переїзду на навчання за кордон.
З огляду на власний досвід, Анна пояснила переваги навчання в закордонних університетах, надала повний перелік етапів отримання стипендії, як наприклад, проходження тесту на знання мови та підготовка необхідного пакету документів, поділилася корисними посиланнями, за якими можна дізнаватися всю актуальну інформацію з приводу програм обміну, дала власні поради. Зустріч проводилася інтерактивно з залученням аудиторії за допомогою додатку Mentimeter і обговорень кожного з пунктів презентації.
Наостанок, Анна відповіла на питання студентів, а їх було дуже багато, адже тема можливостей самореалізації та розвитку завжди цікава та актуальна. В пошуку цих можливостей Сумський Державний Університет завжди допомагає своїм студентам.

Аліна Луцковська, студентка групи ПР-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua