Дата публікації:
21 травня 2021
Кількість переглядів:
523
Поділитися:

17 травня відбулася зустріч #перекладачів_СумДУ з випускниками кафедри германської філології Тетяною Майбородою та Світланою Міхно .


Тетяна зараз займає посаду старшого викладача та заступниці директора ННІ БіЕМ СумДУ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами, є кандидатом економічних наук, має неабиякий досвід в реалізації навчальних проектів у країнах Африки. Пані Тетяна наголошує, що саме її цікавість і бажання рухатися далі, не зупинятися на досягненому, підштовхнули на шлях глибокого занурення у розвиток програм обміну викладачів та студентів, участі у виставках та навчальних семінарах у Африканських країнах. Гостя переконана, що раніше і не могла подумати, що зможе знайти своє призначення саме в такій, тоді ще мало досліджуваній, сфері. Посада подарувала випускниці цінний досвід та друзів дипломатів з усього світу.
Пані Тетяна з впевненістю, базуючись на власному досвіді, стверджує, що машинний переклад аж ніяк не замінить перекладача власне як спеціаліста, від якого насамперед залежить успіх перемовин. Адже тонкощі перекладу та комунікації, культурні особливості підвладні лише людській компетенції.
Світлана на часі є кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри іноземних мов, а також заступником завідувача відділу аспірантури та докторантури СумДУ. Пані Світлана познайомила студентів з кар’єрними перспективами в сфері науки, розказала про можливості вступу до аспірантури, а потім і докторантури СумДУ та переваги і бонуси, які дає науковий ступінь для професійного розвитку.
Наостанок випускниці подарували студентам навчальний посібник «Проблеми синхронного перекладу», до укладання якого долучились ще самі будучи студентами, та побажали знайти і своє призначення та підтвердили, що набуті знання безперечно будуть застосовані на практиці, адже випускники спеціальності «Філологія» мають широкий вибір для подальшої реалізації, а перекладацька, філологічна та наукова діяльність дають широкий спектр можливостей.

Муштай Катерина, студентка групи ПР-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua