Дата публікації:
12 травня 2021
Кількість переглядів:
327
Поділитися:

Викладач кафедри германської філології  Ірина Ущаповська приєдналась до членства в Центрі українсько-європейського наукового співробітництва   – громадська організація, створена в 2010 році в м. Одеса.   

На сьогодні пріоритетними напрямами діяльності Центру українсько-європейського наукового співробітництва https://cuesc.org.ua/ є допомога вченим України в участі в міжнародних наукових конференціях і в науково-педагогічних стажуваннях, які відбуваються на території країн Європейського Союзу, вивчення досвіду діяльності вищих навчальних закладів та суб’єктів публічного адміністрування у сфері освіти й науки держав Європейського Союзу щодо організації навчального процесу у вищих школах і щодо наукової діяльності.
Важливим напрямом діяльності Центру українсько-європейського наукового співробітництва є також організація інституціональних візитів для вітчизняних студентів, аспірантів, молодих науковців із метою вивчення ними найкращих досягнень країн Європейського Союзу як у сфері освіти й науки, так і в галузі державного будівництва загалом.
З набуттям статусу члена ЦУЄНС науковець отримує можливість:
1.    Спілкуватися та обмінюватися досвідом з колегами.
2.    Першими дізнаватися про найближчі наукові заходи та проекти ЦУЄНС та зарубіжних закладів вищої освіти, які є партнерами ЦУЄНС.
3.    Брати участь у зарубіжних науково-практичних конференціях безкоштовно або на пільгових умовах.
4.    Проходити безкоштовно або на пільгових умовах науково-педагогічні стажування, організаторами яких виступають зарубіжні заклади вищої освіти.
5.    Долучатися до написання зарубіжних колективних монографій безкоштовно  бо на пільгових умовах.
6.    Брати участь в інституціональних візитах до міжнародних і європейських інституцій, органів державної влади держав-членів Європейського Союзу, європейських вищих навчальних закладів з оплатою за рахунок грантових коштів.
7.    Долучатися до організації та участі в наукових конференціях, тренінгах, семінарах та круглих столах у мальовничих місцях Закарпатської області з оплатою за рахунок грантових коштів.
8.    Здійснювати наукові аналітичні дослідження у співпраці з вченими країн ЄС з оплатою за рахунок грантових коштів.
9.    Бути запрошеним у якості спікерів наукових заходів та проектів ЦУЄНС з оплатою за рахунок грантових коштів.
10.    Брати участь в обговоренні та лобіюванні численних проектів нормативно-правових актів у сфері науки та вищої освіти в рамках співпраці з Міністерством освіти та науки України.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua