Дата публікації:
06 травня 2021
Кількість переглядів:
538
Поділитися:

«Офіс подорожей» продовжує проводити корисні вебінари для студентів спеціальності «Філологія» .
Цього разу, 5 травня, гостею стала Любов Таран, директорка та засновниця компанії START @luba_start - робота для студентів у Німеччині, а також студії німецької мови START Junior.

Викладачі кафедри германської філології Олена Медвідь, Катерина Вашист , Галина Чуланова та Олена Назаренко разом з майбутніми #перекладачами_СумДУ приєднались до вебінару.

Зустріч почалась з дуже важливого питання від Люби:
- Чому ви взагалі вирішили навчатися перекладу в СумДУ?
Студенти відповіли що це перспективи, престиж та взагалі інтерес до іноземних мов.
Таке запитання пролунало не з дарма – Люба як ніхто інший знає відповідь, бо є випускницею СумДУ 2017 року, зі спеціальності «Філологія». Під час навчання у університеті вона почала вивчати німецьку мову, та влаштувалась на роботу до компанії East Trade Group, на посаду перекладача. Для покращення вивчення німецької мови у 2014 році вона вирушила до Німеччини. Працюючи в Німеччини, дівчина помітила, що рівень володіння німецькою мовою почав зростати. Після цієї подорожі та здобутих результатів її друзі теж захотіли отримати такий досвід. У 2016 Люба організувала їм подорож до Німеччини, дала старт. І вже тоді вона вирішила зробити це справою свого життя. Заснувала невелику студію та почала викладати німецьку мову. Все розвивалось стрімко та успішно, і вже через рік після заснування вона змогла розширити компанію, щоб навчати студентів та дітей.
Надалі Любов розповіла про особливості навчання у Німеччині, які документи потрібно подавати до вступу в німецькі університети, про працевлаштування у Німеччині та як живеться у цій країні, про людей, менталітет та стереотипи.
Любов надала досить корисну пораду – не витрачати час марно та користуватися моментом, пробувати щось нове і не опускати руки, і тоді все прийде.
Повне відео зустрічі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=OF6z7XK8Jqo

Олександр Клочко, студент групи ПР-92

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua