Дата публікації:
23 квітня 2021
Кількість переглядів:
436
Поділитися:

22 квітня на базі «Офісу подорожей» кафедри германської філології  відбулася онлайн зустріч з валлійкою пані Шан Льюіс, батьківщиною якої є Уельс.
Пані Льюіс, яка має чималий життєвий досвід вивчення іноземних мов, зазначила, що завжди мріяла провести конференцію для студентів, поділилася своїми життєвими історіями, розповіла про навчання та подорожі до різних країн. Неймовірно цікавою та корисною була інформація про відмінність англійської та уельської мов. Це ж просто інший світ – але який цікавий!

Протягом життя англійка вивчала французьку, німецьку, іспанську, латину, валлійську та російську мови, чим дуже зацікавила студентів. Вона на власному прикладі змогла донести нам, студентам, наскільки у часи глобалізації необхідно вивчати іноземні мови та яку роль знання мов можуть відіграти у нашому житті та кар’єрі.
Гостя також поділилася своїм ставленням до усного та письмового перекладу, зазначивши, що для неї усний переклад — «справа, яка потребує постійної праці. Перекладач повинен розвивати вміння думати швидко та справлятися зі стресом», а письмовий переклад «нагадує випробування, яке вимагає повної віддачі».
Така досвідчена гостя не могла не викликати питань у поціновувачів мови, тож студенти скористалися можливістю поспілкуватися з пані Льюіс та попросити порад:
— Пані Льюіс, чи маєте Ви поради щодо вивчення іноземних мов?
— З розвитком технологій з’явилася ціла купа можливостей. Ви можете слухати аудіо, читати тексти, шукати правильну вимову через інтернет. Особисто я раджу вам знайти людину для постійного спілкування, так ви зможете заговорити будь-якою мовою.
— Пані Льюіс, на Вашу думку, які навички є найголовнішими для перекладача?
— Чим легше вам підлаштовуватися під різні життєві ситуації, тим простіше вам буде працювати в цій сфері.
Гостя завершила зустріч останньою порадою-цитатою з книги: «Кожна мова має моменти, які здаються нам цікавими та легкими, а деякі змушують опустити руки». Особисто я бажаю вам завжди це пам’ятати та за будь-яких умов йти до своєї мети».

Надія Шамрай, студентка групи ПР-91/1

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua