Дата публікації:
23 березня 2021
Кількість переглядів:
317
Поділитися:

19-20 березня кафедра германської філології СумДУ https://gf.sumdu.edu.ua/uk/ в режимі онлайн провела ХІ Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію “Перекладацькі інновації”. Матеріали конференції включають доробки представників 8 вищих навчальних закладів  Сум, Харкова, Києва, Луцька, Кропивницького, а також Батумі (Грузія). Крім того, на конференцію завітали роботодавці та стейкхолдери, які обирали собі найкращих студентів.

82 учасники опублікували свої доповіді у збірнику матеріалів конференції. Загальна кількість учасників становила близько 100 студентів. З вітальним словом виступила професор, завідувач кафедри германської філології Ірина Кобякова https://gf.sumdu.edu.ua/uk/pro-kafedru-uk/shtat-kafedry/23-kobyakova-irina-karpivna.html, яка привітала всіх присутніх з відкриттям конференції та зазначила, що це важливий крок у науку та досвід, який надалі буде допомагати майбутнім перекладачам у працевлаштуванні. До привітань долучились декан факультету ІФСК Олена Сушкова https://journ.sumdu.edu.ua/ua/pro-nas/shtat-kafedry/vikladach%D1%96/209-sushkova-olena-mykolaivna та професор, доктор філологічних наук Світлана Швачко https://gf.sumdu.edu.ua/uk/pro-kafedru-uk/shtat-kafedry/38-shvachko-svitlana-oleksijivna.html.

Серед доповідей студентів переважно 4 курсу, слід окремо виділити перші наукові дослідження, що зробили студентки  #перекладачі_СумДУ другого курсу групи ПР-91 Глафіра Мазур та Аліна Сердюк, які залюбки взяли участь у конференції.  

- Я вважаю, що це чудова можливість спробувати себе в наукових дослідженнях та отримати плюс у власне портфоліо, - поділилася враженнями Аліна. Наукова сфера – це нова, складна, проте дуже цікава особисто мені царина, яка приваблює можливістю нових відкриттів.

У доповідях зверталася увага на проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства. Робота конференції була розподілена на п'ять секцій: «Мовна картина світу та міжкультурна комунікація», «Дискурсивна лінгвістика: лінгвістичні особливості», «Актуальні питання прикладної та когнітивної лінгвістики», «Перекладацькі студії: традиційні та інноваційні підходи та методики», «Осмислення праць мандрівного філософа Григорія Сковороди в перекладах».

Наприкінці заходу, заступник декана з навчально-організаційної роботи Олена Медвідь https://gf.sumdu.edu.ua/uk/pro-kafedru-uk/shtat-kafedry/25-medvid-olena-mikolajivna.html зазначила, що це лише початок наукової діяльності, доробки більшості студентів мають бути представлені в фахових журналах України та взяти участь в міжнародних конкурсах.

З матеріалами конференції можна ознайомитись за посиланням https://gf.sumdu.edu.ua/images/naukova-diyalnist/Zbirnyk__2021.pdf

Відеоматеріали роботи конференції можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=SxhAkwhvqVI

Кафедра германської філології вітає учасників ХІ Всеукраїнської студентської наукової конференції, та запрошує всіх охочих до участі в конференції наступного року.

Юлія Гузенко, студентка групи ПР-91

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua