Дата публікації:
26 січня 2021
Кількість переглядів:
392
Поділитися:

Студентки #перекладачі_СумДУ другого курсу групи ПР-91 Аліна Сердюк та Глафіра Мазур 21 січня  приєдналися до онлайн-вебінару «Формула мотиваційного листа» від спільноти з питань міжнародних освітніх програм та навчання за кордоном «UniStudy Community».

Досвідчений менеджер сайту UniStudy та голова спільноти Ганна Тронь поділилася цінними й інформативними порадами щодо написання мотиваційного листа для успішного аплікування на різні проекти.

Було розглянуто особливості структури та відмінності мотиваційних листів на роботу, на волонтерство, на стажування, на грант і на навчання за кордоном. Також слухачі дізналися про різноманітні техніки й корисні схеми стосовно раціонального компонування думок. Ганна дала відповіді на найпоширеніші запитання: з чого починати писати лист, що не потрібно вказувати, як правильно себе презентувати та які можливості відкриваються перед аплікантами? Окрім цього, ведуча поділилася власним досвідом з історіями невдач, наголосивши, що ніколи не варто здаватися, а краще весь час пробувати ще один раз, бо хто стукає, тому й відчиняють.

- Особисто я дізналася, що у мотиваційного листа повинна бути певна структура, адже попередні мої спроби мали вигляд просто суцільного тексту про все підряд. Також я відмітила для себе, що шкільна участь в олімпіадах та грамоти навряд чи знадобляться, а ось найсвіжіші досягнення в університеті стануть у нагоді – ділиться новим здобутим досвідом Аліна. 

 

Юлія Гузенко, студентка групи ПР-91

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua