Дата публікації:
30 листопада 2020
Кількість переглядів:
457
Поділитися:


26 листопада студенти #перекладачі_СумДУ другого курсу груп ПР-91 та ПР-92 під керівництвом викладача кафедри германської філології Олени Назаренко в рамках дисципліни «Практика перекладу з основної (англійської) мови» долучилися до вебінару «Транскреація: переклад чи щось інше?».


Захід проводила досвідчена перекладачка та транскреаторка із Австрії, авторка книг “Translation — Transkreation”(2016) та “Get fit for the future of transcreation” (2019) Ніна Заттлер-Ховдар. Вона з радістю розкрила майбутнім перекладачам таємницю магічного слова «транскреація» і розповіла в яких випадках треба її використовувати. На зустрічі слухачі дізналися, чим транскреація відрізняється від галузевого або літературного перекладу, локалізації чи написання маркетингових текстів.
Пані Заттлер-Ховдар також розповіла, які вміння потрібні для вдалої транскреації та як їх у собі розвинути. Студенти з головою поринули у дивовижний світ перекладу, а в кінці просто засипали перекладачку запитаннями, прагнучи дізнатися якомога більше про творчий переклад. Завершила свій виступ Ніна Заттлер-Ховдар прикладами із власного досвіду та порадами про те, як потрібно спілкуватися з замовниками.

Глафіра Мазур, студентка групи ПР-91

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua