Дата публікації:
22 вересня 2020
Кількість переглядів:
372
Поділитися:

18 вересня в рамках студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей»  під керівництвом викладача кафедри германської філології  Олени Назаренко відбулася зустріч студентки 5 курсу спеціальності Філологія Аліни Пономаренко з першокурсниками.


Аліна поділилась своїм власним досвідом роботи в Німеччині, навчання на літніх мовних курсах, відмітила культурні особливості, побут та можливості відвідати країну. Вперше вона поїхала до Німеччини після 3-го курсу працювати за програмою «Старт», заснованою випускницею кафедри ГФ Любов’ю Таран. Найбільшою несподіванкою для студентки була справжня щирість німців, їхня готовність допомогти та відкритість. Аліна розповіла про специфіку й невеличкі труднощі у своїй роботі, діалекти та культурні відмінності. Однак, акцент вона зробила саме на безцінному досвіді й теплих спогадах, які подарувало їй те літо, та гарних знаннях німецької мови, отриманих в СумДУ.
«Я мала змогу відвідати концерти, подорожувати та покращити власну німецьку. Дуже шкода, що я не подавалась на ці програми раніше, тож боріться з власною невпевненість, використовуйте різноманітні можливості, запропоновані СумДУ, та беріть участь у програмах», закликала студентів першокурсників Аліна.


Олена Назаренко, викладач кафедри германської філології

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua