Дата публікації:
20 березня 2020
Кількість переглядів:
253
Поділитися:

Х Всеукраїнська студентська науково-практична конференція “Перекладацькі інновації” , яка була запланована на 20-21 березня 2020 р. кафедрою германської філології  Сумського державного університету, була проведена заочно. Матеріали конференції включають доробки 96 учасників, серед яких представники 6 вищих навчальних закладів таких міст як Суми, Київ, Луцьк, Запоріжжя, Батумі (Грузія), а також учнів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 та Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей.

На конференції фокусувалась увага на непересічних проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства, що відобразилося в роботі таких секцій, як: мовна картина світу та міжкультурна комунікація, дискурсивна лінгвістика: лінгвістичні особливості, актуальні питання прикладної та когнітивної лінгвістики, перекладацькі студії: традиційні та інноваційні підходи та методики.
Теоретичні питання мовознавства, перекладу та літературознавства (цілі, завдання, методологічні засади та базові концепції) були розглянуті у доповідях провідних науковців: професорів, докторів філологічних наук Швачко С. О. , Анохіної Т.О., Арошидзе М. В., Таценко Н.В. , кандидатів філологічних наук Кобякової І.К. , Баранової С.В. , Медвідь О.М. , Жулавської О. О. , Єгорової О.І. , Прокопенко А.В. , Красулі А. В.  аспірантів та студентів.
Кафедра германської філології вітає учасників Х Всеукраїнської студентської наукової конференції, та запрошує до участі в конференції всіх бажаючих наступного року.

 Матеріали конференції 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua