Дата публікації:
06 грудня 2019
Кількість переглядів:
431
Поділитися:

У рамках країнознавчого гуртка «Офіс подорожей»  під керівництвом викладача кафедри германської філології Олени Назаренко зацікавлені гості – студенти-інформатики та студенти-філологи  першого курсу разом із викладачами Інгою Возною, Антоніною Прокопенко, Владиславою Куліш та Ларисою Гарцуновою  мали змогу дізнатися про стажужання в Румунії за програмою Еразмус+. Студентка 3 курсу Анастасія Часовських ділилась досвідом 3 місячного стажування в університеті А. І. Кузи (м. Ясси, Румунія).
Настя із задоволенням розповіла про особливості відбору (як писати мотиваційні листи та заповнювати папери), поділилася корисними порадами, як діяти у непередбачуваних ситуаціях і не опускати руки, коли вам усоте надсилають відмову, пояснила нюанси навчання закордоном та відповіла на всі запитання не на жарт зацікавлених першокурсників.


– Я досі не можу повірити, що це відбулося зі мною, – каже дівчина. Це був ніби чарівний сон, завдовжки три місяці. Для мене це був перший досвід інтернаціональної мобільності, але ж який! За такий короткий проміжок часу я встигла об’їздити Румунію вздовж і в поперек, відвідувала неймовірно цікаві заняття, займалася науковою діяльністю, вивчала румунську, допомагала кафедрі англійської мови з редакцією текстів та співпрацювала з кафедрою славістики під час перекладу збірника наукових статей. У нас не було ані хвилини, щоб засумувати – завжди знаходився цікавий івент, нові ідеї для проектів чи досі незвідана точка на карті.
– Що ж таке цей звір, Еразмус+? Це не лише мовна практика і навчання закордоном. Еразмус+ - це друзі з усіх куточків цього світу, які стали справжньою родиною, непередбачувані подорожі, культурний обмін («Оце так ти готуєш пасту!?»), бажання вивчити якомога більше мов, бо як же красиво звучить, і поділитися з іншими традиціями власної країни («А от у нас..»). Це неймовірний досвід та незабутні враження, натхнення рухатися далі, постійно розвиватися і в жодному разі не просиджувати молодість за екраном гаджетів. Еразмус+ – це назавжди!


Марія Руденко, студентка групи ПР-71


Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua