Дата публікації:
07 червня 2019
Кількість переглядів:
296
Поділитися:

У XXI столітті головним джерелом інформації є Інтернет. Мільйони Інтернет-користувачів щоденно долучаються до поширення актуальної та загальної інформації, до створення нових сайтів та інформаційних блоків або до розширення кола користувачів вже існуючих. Саме на таких засадах протягом травня майбутні перекладачі з групи  ПР-71/1 працювали над розбудовою вільної енциклопедії Вікіпедії. В контексті вивчення теми «Виконавчі види мистецтва» в рамках дисципліни «Практичний курс англійської мови» студенти отримали завдання обрати англомовні статті з теми та cтворити їхні україномовні версії.

Вікіпедія – це загальнодоступна багатомовна онлайн-енциклопедія з вільним контентом, над розбудовою якої працюють тисячі добровольців у всьому світі. Саме тому важливо, щоб наші студенти вміли не тільки користуватися цим ресурсом та отримувати необхідні знання, а й створювати та доповнювати вже існуючу інформацію.

Своїм новим досвідом поділилася студентка Юлія Козлова: «Під час роботи над завданням ми мали змогу особисто розібратися, як працює сайт зсередини, відчути себе авторами, творцями чогось нового та корисного. Ми мали чудову нагоду проявити вже здобуті перекладацькі навички, а також розвинули нові навички організації вікітекстів та веб-верстання та стати більш конкурентноспроможними для потенційних роботодавців».

На думку викладача курсу, доцента кафедри германської філології Олесі Єгорової, подібні «виклики» для студентів каталізують автономність навчання та сприяють реалізації концепції змішаного навчання. Крім того, такі освітні результати є дійсно суспільно корисними, адже відтепер україномовний читач може більше дізнатися про те, що таке сі-поп та бугалу, про особливості ансамблю ударних інструментів, про різновиди жонглювання та сценічного устаткування, у чому полягає суть принципу «веди та слідуй», що таке поезія перформансу, фрік-шоу та вікторіанський бурлеск. Самим студентам дуже сподобався такий формат поєднання професійного з суспільно корисним, і вони з нетерпінням чекають на нові виклики.

Крістіна Древаль, ПР-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua