Дата публікації:
19 березня 2019
Кількість переглядів:
322
Поділитися:

На базі кафедри германської філології пройшла IX Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Перекладацькі інновації».  Матеріали конференції включають доробки представників 4 вищих навчальних закладів, а саме: Сумський державний університет (м. Суми); Батумський державний університет Шота Руставелі (м. Батумі, Грузія), Київський національний лінгвістичний університет (м. Київ) та Євразійський національний університет ім. Л. М. Гумільова (м. Астана, Казахстан). Традиційно до участі у конференції долучилися учні шкіл м. Суми.

80 учасників опублікували свої доповіді у збірнику матеріалів конференції. На конференції фокусувалась увага на непересічних проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства, що відобразилося в роботі таких секцій:

  1. Актуальні проблеми сучасного мовознавства.
  2. Переклад та міжкультурна комунікація.
  3. Дискурсивна лінгвістика.
  4. Проблеми стилістики і лінгвістики тексту.

З вітальним словом виступила професор, зав. кафедри германської філології Ірина Кобякова, яка привітала всіх присутніх з Днем факультету ІФСК та відкриттям конференції, поділилась своїм захопленням від високого наукового рівня дослідницьких робіт аспірантів, магістрів, студентів спеціалізації «Переклад» та школярів, які планують пов’язати своє життя з філологією. Ірина Карпівна також закликала молодих науковців продовжувати свій нелегкий, але цікавий шлях у світ науки.

Заступник декана з наукової роботи
к. н. із соц. комунік. Олена Євтушенко привітала учасників з відкриттям конференції та відмітила високий науковий рівень викладачів кафедри германської філології та студентів спеціалізації Переклад.

Професор кафедри германської філології, доктор філол. наук Наталія Таценко   наголосила на важливій ролі науки у професійному розвитку майбутніх перекладачів та власними дослідженнями довела, що наука може бути не лише корисною, а й дуже цікавою.

Доцент кафедри германської філології Ольга Жулавська оголосила відкриття конференції та зазначила, що такі щорічні зустрічі фахівців сприятимуть підвищенню рівня підготовки перекладачів, осмисленню методологічних засад  мовознавства, перекладознавства та  літературознавства, обміну досвідом та матеріалами творчих доробків, реалізації договорів про співпрацю між кафедрами, факультетами, вузами (аспекти перекладознавства),  обміну науково-методичною літературою,  сумісному, колективному написанню наукових робіт та методичних розробок.

Присутні на конференції викладачі кафедри ГФ доц., канд. філол. наук Світлана Баранова,  ст. викл. Антоніна Чепелюк, ст. викл, канд. філол. наук Владислава Куліш, викл. Олена Назаренко, аспірант Ірина Ущаповська  та інші активно обговорювали зі студентами їх доробки, ставили питання, рекомендували ідеї та напрямки для подальших наукових досліджень юних лінгвістів.

Олена Назаренко,
викл. кафедри ГФ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua