Дата публікації:
14 листопада 2022
Кількість переглядів:
412
Поділитися:

Мене звати Анна Чуднівець. С студентка групи ПР-91 кафедри германської філології. З 25 червня до 25 серпня 2022 року я вперше спробувала свої сили в ролі студентки-інтерна в Канаді за програмою Mitacs.

Це стажування запам’ятається мені на все життя як чудово проведений час із користю та цікавими людьми. Протягом трьох місяців я перебувала в Оттавському університеті як дослідник (research fellow). Співпрацювала з представниками різних країн, набувала корисного досвіду у науковому та повсякденному житті.

Тема проекту була "Innovation in Language Teaching and Learning: The Linguistic Risk-Taking Initiative at the University of Ottawа”. Здебільшого я співпрацювала з іншим інтерном із Колумбії та студентом-магістрантом із США. Ми зустрічалися майже щодня та працювали над проектом: обговорювали та пропонували ідеї, консультувалися з професором. Щоразу зустрічалися у різних місцях – кампусі або бібліотеці, ресурс-центрі Факультету мистецтв або лабораторії, класній кімнаті або кафе. Окрім роботи, у вихідні ми часто їздили в сусідні міста, відвідували музеї, галереї та фестивалі. Кожного тижня працівники ресурс-центру Факультету мистецтв проводили вечір перегляду цікавих кінофільмів із попкорном.

Звісно, я зіштовхнулася з певними труднощами, найбільшою з яких було отримання канадської візи, оскільки треба було їхати в іншу країну, щоб здати біометричні дані. Проте, не дивлячись ні на які випробування, мої враження від стажування та самої країни надзвичайно позитивні. Можу із впевненістю сказати, що якщо б студенти мали нагоду поїхати на наукове стажування за цією програмою, то я неодмінно подала б заявку ще раз.

Порада для тих, хто хоче взяти участь, але не впевнений у своїх здібностях або вдачі. Подаючи заявку на програму, я сумнівалася, чи захоче мене обрати один із професорів для роботи над проектом. Але згодом зрозуміла, що вже майже половина мого навчання в університеті позаду, а я так і не скористалася можливістю академічної мобільності, яку мають виключно студенти ЗВО. Крім того, через пандемію коронавірусу та воєнний стан в Україні навчання відбувається дистанційно. Тож, трапляється так, що одногрупники жодного разу не зустрічалися та не мали нагоди провести час протягом семестру. Програми дослідницьких стажувань Mitacs – гарна нагода, щоб заповнити ці прогалини сучасного студентського життя.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua