Дата публікації:
22 вересня 2022
Кількість переглядів:
193
Поділитися:

19 вересня на кафедрі германської філології за сприяння відділу НТСА СумДУ було проведено лекцію з написання наукових робіт. Взяли участь викладачі, бакалаври 4-го курсу, магістри, аспіранти.

Захід було організовано в рамках покращення якості фахової підготовки філологів за навчальною програмою "Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська". Крім того, інструктаж актуальний і для аспірнтів спеціальності 035 "Філологія".

Здобувачі дізналися про організаційні моменти захисту наукових проектів. Було описано типові помилки, які трапляються при написанні робіт (зокрема, з точки зору структури і змістового наповнення).

Надано доцільні поради з пошуку, аналізу і напрацювання власної теоретико-методологічної бази (наукометрична система Scopus, онлайн-бібліотеки, Інституційний репозитарій СумДУ). Репрезентовано студії викладачів кафедри ГФ як потенційних наукових керівників. Зазначено, яких правил варто дотримуватися для укладання ілюстративного матеріалу. Так, представлено дослідницький потенціал загальнонаціональних лінгвістичних корпусів (British National Corpus, Corpus of Contemporary American English).

Особливу увагу акцентували на дотриманні норм академічної доброчесності. Здобувачі ознайомилися з антиплагіат-сервісом StrikePlagiarism. Дізналися, як аналізується доброчесність науковця за протоколом перевірки на плагіат.

Отримані знання нададуть можливість майбутнім філологам впевнено увійти в дослідницький світ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua