Дата публікації:
04 лютого 2022
Кількість переглядів:
365
Поділитися:

Аспірантка кафедри ГФ СумДУ Вікторія Закусило отримала стипендію Уряду Литви та провела осінній семестр на навчанні в Університеті Вітовта Великого (місто Каунас, Литва) за програмою «Соціолінгвістика та мультилінгвалізм».

Оскільки програма міжнародна, викладання відбувалося виключно англійською мовою. Протягом семестру Вікторія вивчала 5 обов’язкових дисциплін: "Медіатизація мови, культури та повсякденного життя", "Мультилінгвалізм у Європі", "Кількісні та якісні методи дослідження у соціолінгвістиці", "Академічне письмо", "Литовська мова".

Навчальний процес в університеті Вітовта Великого реалізовувався за змішаною формою. Деякі предмети викладалися виключно онлайн, інші поєднували у собі як онлайн так і аудиторні заняття. Литовська мова вивчалася тільки в аудиторному режимі.

Крім того, за ініціативи Вікторії Закусило та за підтримки Інституту іноземних мов університету Вітовта Великого було створено розмовний онлайн-клуб «Sprich Deutch!», який відбувався щотижня протягом осіннього семестру. Клуб «Sprich Deutch!» був розроблений Вікторією спеціально для професорсько-викладацького складу, щоб учасники мали змогу спілкуватися німецькою мовою, оновити знання та обговорити актуальні теми. Клуб зацікавив не тільки викладачів з університету Вітовта Великого, але й з Вільнюського університету.

Разом з представниками Інституту іноземних мов Вікторія відвідала Каунаську гімназію, де було організоване «Мовне кафе» («Language Café») чотирма мовами: англійською, німецькою, французькою та російською. Вікторія проводила заняття з німецької мови для гімназистів. Протягом уроку учні розмовляли німецькою мовою, грали в різноманітні мовні ігри, обговорювали культурні відмінності між Німеччиною, Литвою та Україною. Хоча формат «Мовного кафе» – це неформальний спосіб покращити навички розмови іноземною мовою під час спілкування за чашечкою кави чи чаю, Вікторії вдалося організувати активне заняття з безліччю рухливих ігор.

Участь у програмах міжнародної академічної мобільності – це завжди чудова можливість поглибити свої фахові знання, знайти однодумців і нових друзів, покращити навички володіння іноземними мовами, розширити власні горизонти.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua