Дата публікації:
25 жовтня 2021
Кількість переглядів:
371
Поділитися:

Протягом жовтня в рамках студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей» під керівництвом викладача кафедри германської філології Олени Назаренко студенти 1 курсу спеціальності Філологія мали цикл зустрічей з випускниками кафедри та студентами СумДУ, які зараз проживають, навчаються або працюють в Німеччині.

Випускниця кафедри ГФ, засновниця компанії «Старт» Любов Таран на прямому зв’язку з міста Кіль розповіла про особливості адміністративного урядування та органи влади, показала будинок міської ради (Landtag), поділилась власним досвідом навчання в магістратурі Кільського університету. Розказала Люба й про можливості роботи в Німеччині та послуги з працевлаштування, які вже декілька років успішно надає її компанія, де працюють наші випускники та найкращі студенти.

Наступна зустріч була наживо з містом Бамберг та студенткою 4 курсу Аліною Лютою, яка цей семестр навчається в німецькому університеті за програмою академічної мобільності. Тож, звісно, мова йшла про освіту – відмінності та подібності навчання в Німеччині та Україні й програми академмобільності. Аліна поділилась власним досвідом участі в програмах та порадила студентам вже зараз починати підбирати програми для участі та писати мотиваційні листи.

Продовжила тему навчання в Німеччині та участі в програмах академмобільності студентка 4 курсу БіЕМ Альона Олондар, яка має за плечима безліч поданих заявок на проєкти, тож добре знає, що саме треба для успішного результату. Крім того, Альона торкнулась теми студентського побуту, харчування та життя в гуртожитку німецького університету міста Кобленц, тож першокурсники змогли побачити все зсередини.

Власний приклад надихає якнайкраще, тож Офіс подорожей вдячний викладачам, випускникам та студентам, які з радістю діляться своїм досвідом перебування в інших країнах.

До наступної зустрічі!

Олена Назаренко, викладач кафедри германської філології

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua