Дата публікації:
02 квітня 2020
Кількість переглядів:
419
Поділитися:

Студентка спеціальності Філологія  групи ПР-71 Марія Руденко у лютому стала стипендіатом програми міжнародної академічної мобільності Еразмус+ та вирушила у велику подорож до м. Яш, Румунія. Зараз вона є студенткою університету А. І. Куза та ділиться першими враженням від навчання та перебування закордоном.
«Це була моя найбільша мрія, і нарешті вона втілилась в реальність», - розповідає Марія. «Вже промайнув місяць з половиною, навіть не віриться, час так швидко летить. І це був мій найкращий місяць у житті. У мене слово «Еразмус» тепер асоціюється зі словом «вперше», адже для мене все було вперше.

Я вперше потрапила до європейського університету та відчула переваги і недоліки освіти за кордоном, я вперше отримала змогу жити у гуртожитку з людьми, які зовсім не розуміють української мови. Навчання за програмою Еразмус має велику кількість переваг, основними із яких є можливість обрати предмети будь-якого року навчання і будь-якої спеціальності свого факультету; викладачі з розумінням ставляться до іноземних студентів, пояснюють їм певні нюанси роботи і завжди готові допомогти. Зараз, коли навчатися очно немає змоги, викладачі знаходять альтернативні варіанти – онлайн-конференції, які створюються завдяки новим технологіям. Це було звичайне заняття, різниця лише в тому, що всі сиділи у своїх кімнатах у піжамах и пили під час лекції ранкову каву».
Марія також додає, що в першу чергу Еразмус – це реальна можливість зробити себе більш привабливим для працедавців. Крім того, це звичайно яскраві заходи, веселі вечірки, посиденьки до другої ночі і постійний кругообіг подій, що відбуваються навколо неї.
«На жаль, зараз через карантинні заходи усі вечірки та розважальні події призупинені, але навіть такий досвід – це крутезний досвід. У нас з’явилась можливість ближче познайомитися один з одним, поговорити та провести спільні перегляди серіалів чи фільмів. Звісно, ми з нетерпінням чекаємо, коли знову матимемо нагоду піти до клубу чи поїхати в інше місто, але зараз ми все одно знаходимо щось цікаве для себе. Ми маємо надію, що одного дня все закінчиться, і ми ще зможемо відчути це шалене життя студента-еразмусовця. Адже, як кажуть: одного разу Еразмус – назавжди Еразмус!»


Анастасія Дорогокупля, ПР-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua