Дата публікації:
21 лютого 2020
Кількість переглядів:
304
Поділитися:

19 лютого відбулася нова зустріч студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей»  під керівництвом викладача кафедри германської філології Олени Назаренко .
На зустріч з випускницею спеціальності «Переклад» СумДУ Юлією Полонською Сміт та Сібруком Смітом зібрались студенти-перекладачі всіх курсів, викладачі кафедри та гості, раді послухати поради громадян США щодо отримання візи в Америку, навчання в університетах, просування себе на ринку праці – як бути максимально привабливим для працедавців - та загалом про життя у країні можливостей.

Сібрук розказав про політичний та адміністративний устрій США, про розвинену систему університетів, яка надає іноземним студентам широкий спектр напрямків навчання та можливість працевлаштуватися за спеціальністю. Торкнувся теми історії та географічного різноманіття США.
Представниця Асоціації випускників факультету ІФСК, Юлія, розповіла з власного досвіду про складності отримання американської візи і надала кілька порад для проходження співбесіди у посольстві. Юлія наголосила, що зараз процес отримання візи протікає куди простіше, ніж у минулі роки. Проте є певні моменти, які треба брати до уваги – як то знання американської клятви вірності на пам'ять та декілька інших реалій.
Гості пояснили, що загалом навчання у США є платним, але деякі американські університети надають студентам можливість навчатися безкоштовно за умови активної участі у різноманітних спортивних змаганнях.
Ще однією темою для обговорення стала адаптація іноземців у новій країні. Сібрук та Юлія зізналися, що лише знання мови не достатньо. Не завадить мати знайомих в США, які допоможуть швидше призвичаїтися до нових умов.
У кінці зустрічі Сібрук запевнив відвідувачів гуртка, що Америка завжди рада вітати кмітливих студентів, які добре усвідомлють рівень складності навчання в Америці та готові старанно працювати заради свого успішного майбутнього.


Аліна Луцковська та Валерія Козлова,
студентки групи ПР-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua