Дата публікації:
19 лютого 2020
Кількість переглядів:
337
Поділитися:

18-го лютого в аудиторії ЕТ- 122 відбулась невелика екскурсія до поетичної Польщі від канд. техн. наук, доц. кафедри ЕКТ та викладача латинської мови та перекладача Олександра Кобякова. Керівник студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей» Олена Назаренко  зібрала зацікавлену аудиторію майбутніх перекладачів.
Темою зустрічі була Польща. У своїй натхненній розповіді Олександр Миколайович торкнувся теми освіти в Польщі, можливості вивчення польської мови на курсах при кафедрі германської філології  СумДУ, нагадав про історичний зв'язок України, Литви та Польщі - адже чим більш обізнаній перекладач у всіх сферах, тим ціннішим він є для працедавців.


«Польща не чужа нам країна», - зазначає Олександр Миколайович. «Країни мають багато спільного в історичному і ментально-духовному плані».
Та окреме задоволення слухачі отримали від прослуховування віршів відомих польських поетів Адама Міцкевича та Чеслава Мілоша спочатку польською мовою, а потім у власних перекладах Олександра Миколайовича на українську мову.
Офіс подорожей завжди відкритий до творчого підходу та інноваційних пропозицій, щоб дивувати та розвивати наших відвідувачів та надихати їх на нові подорожі!

Почитати вірші та їх переклади можна тут

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua