Дата публікації:
25 жовтня 2019
Кількість переглядів:
389
Поділитися:

18 жовтня в рамках студентського країнознавчого гуртка «Офіс подорожей» під керівництвом викладача кафедри германської філології Олени Назаренко  відбулася зустріч студенток 4 курсу спеціальності "Філопогія" з колегами-другокурсниками. Дівчата розповіли про досвід навчання та роботи в Німеччині, літні мовні курси, культурні особливості, побут та можливості відвідати країну.
Першою поділилася незабутніми враженнями від своєї подорожі студентка 4 курсу Аліна Пономаренко, яка вперше поїхала до Німеччини після 3-го курсу працювати. Вона відзначила щирість німців, їхню готовність допомогти та відкритість. Аліна розповіла про невеличкі труднощі у роботі, діалекти та культурні відмінності.

Однак, майбутня перекладачка зробила акцент на безцінному досвіді та теплих спогадах, які подарувало їй літо, та гарних знаннях німецької мови, отриманих в СумДУ.
«Я мала змогу відвідати концерти, подорожувати та покращити власну німецьку. Дуже шкода, що я не подавалась на ці програми раніше, тож боріться з власною невпевненість, використовуйте різноманітні можливості, запропоновані СумДУ, та беріть участь у програмах», закликала студентів другокурсників Аліна.
Студентка 4 курсу Аліна Шинкаренко має більший досвід, адже вперше побувала в Німеччині ще після 2 курсу. Цього разу вона розповіла про роботу та про літні мовні курси. І це все вона встигла протягом цього літа. «Перш за все, цьогорічна поїздка до Німеччини дала мені можливість подорожувати, відвідати й інші країни Європи, побувати на фестивалях та познайомитися з чудовими людьми, які згодом стали моїми друзями. Літні мовні курси об’єднали студентів з багатьох країн. Я познайомилась з іншими культурами, побувала на екскурсіях і навіть на зустрілась із мером міста Байройт», ділить враженнями Аліна.
Не потрібно боятися та сумніватися у собі. Кожен має змогу відвідати Німеччину, працювати чи навчатися там, а головне – покращити знання німецької мови. Такі подорожі дозволяють побачити світ, розвиватися і впевнено йти до своєї мети. І, як зазначила Аліна, «подорож – єдина річ, купуючи яку, стаєш багатшим».


Катерина Муштай та Аліна Люта,
студентки групи ПР-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua